Over hetmuzieklab.com

Muziek is mijn eindeloze speeltuin. Die speeltuin wil ik graag delen en doorgeven en laten ontdekken in verschillende vormen"'

"Creëren is voor mij als ademen, ontdekte ik. Van jongs af aan is er muziek in mijn leven. Mijn moeder gaf die liefde door. Mensen raken en laten genieten van mijn muziek. Ik doe niets liever. In het creëren van mijn eigen muziek, komt alles samen."

 

Al vroeg raakte ik gefascineerd door leren en ontwikkelen. Met zo'n 20 jaar onderwijservaring is leren een speeltuin geworden.

Nieuwe toepassingen ontdekken en ontwikkelen zie ik als een onderzoek in een laboratorium: experimenteren en kijken wat het effect is."

Heleen Gombert-eigenaar hetmuzieklab.com

Wat

hetmuzieklab.com maakt mooie muziek bereikbaar voor iedereen. Muziek als onderdeel van ons dagelijks leven. Niet alleen voorbehouden aan mooie concertzalen of luxe ingerichte studio's. Van muziek genieten kan overal en altijd.

Hoe

Op de volgende drie manieren:

  • concerten in speelse vormen op verschillende, ook ongewone plekken. Live fysiek en online. In eigen beheer en als artist in residence.
  • muziek als uitnodiging om te spelen en zo volgens een natuurlijk proces te leren. Heleen ontwikkelde hiervoor een simpel model.
  • laat kinderen ervaren hoe leuk muziek maken is en dat iedereen het kan. "Ik ontdekte dat ik toch talenten heb'", Arno, 10 jaar.

Waarom

De eigenaar, Heleen Gombert: "Het is in essentie simpel. Ik maak muziek omdat ik niet anders kan en wil. Voor muziek kom ik mijn bed uit. De speelse ideeën komen me vaak letterlijk aangewaaid, zie onder.

 

Muziek maken en alles wat met muziek te maken heeft is een inspiratiebron die nooit opdroogt. Het onbeschrijflijk genieten van muziek wil ik graag met zoveel mogelijk mensen delen. Iedereen de magische, ongrijpbare kracht laten voelen. Iets meegeven van het intense geluk dat mij overspoelt als ik ondergedompeld ben in muziek."

Een neus voor nieuwe dingen

Kop en neus in de wind en onze hond Moos vormen de inspiratie voor vele ideeën met en in de muziek. Ze komen we vaak letterlijk aanwaaien. Net als tijdens het hardlopen. Niet tijdens intervaltrainingen :-)

Over Heleen Gombert

20 jaar ervaring

Universitair opgeleid als psycholoog, rolde ik begin 2000 het onderwijs in als HBO-docent. Na mijn didactische bevoegdheid te halen, heb ik me in de jaren daarna geschoold in systemisch werken en Deep Democracy en oplossingsgericht management en coaching. In eerste instantie opgeleid als behandelend psycholoog in de psychiatrie, bleek dit niet de plek waar ik op mijn mijn plaats was.

Onderwijs ontwikkelen vond ik een van de leukste dingen om te doen.

Tijdens mijn studie psychologie was ik al gefascineerd door leren en ontwikkelen en deed ik mijn eerste ervaring met lesgeven op. Ik vond het fantastisch.

 

 

Via de volgende knop vind je meer over Heleen als persoon. 

I

illustratie Naud van Geffen